TikTok ohjeet Suomi

TikTok ohjeet Suomi
H Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Halvinliittymä. fi noudattaa tiukkaa sisältöpolitiikkaa. Kaikki tiedot tarkistetaan aina ennen julkaisua ja sen jälkeen tasaisin väliajoin. Liittymien hinnat pyritään tarkistamaan päivittäin uusien hinnanmuutosten varalta. Tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin.

Artikkeli päivitetty 8.4.2022

TikTok on viime aikoina nostanut suosiotaan myös Suomessa. Kyseistä sovellusta on ladattu sovelluskaupasta jo yli miljardi kertaa. Etkö tiedä mikä on TikTok tai miten se toimii? Tässä artikkelissa paneudumme enemmän kyseiseen sovellukseen sekä sen käyttöohjeisiin. 

TikTok faktat

Minkä takia TikTok-sovellus on niin suosittu ja mistä kaikki hype sen ympärillä johtuu? 

  • TikTok on hitti varsinkin Aasiassa ja erityisesti Kiinassa. Mutta nykyään se on kasvattanut suosiotaan nopeasti länsimaiden markkinoilla
  • Tämän hetkisten tietojen mukaan TikTok on ladatuin sovellus erityisesti USA:ssa. Suomessa vuonna 2019 TikTok oli AppStoren viidenneksi ladatuin sovellus
  • Kyseisessä sovelluksessa on jo yli 500 miljoonaa käyttäjää ja uusia tulee melkein päivittäin
  • Sovelluksen voi ladata jo 154 maassa jopa 75 eri kielellä
  • TikTok-sovellus on erityisesti nuorten keskuudessa suosittu, sillä suomalaisista TikTok-käyttäjistä 84 % oli alle 18-vuotiaita
  • Keskimäärin TikTok-sovelluksessa vietetään aikaa päivässä noin. 52 minuuttia 

Miten TikTok otetaan käyttöön?

TikTok-sovellusta ei turhaan kehuta ja hehkuteta, sillä siinä piilee monia erillaisia hyötyjä. Sovellusta voi käyttää myös yhtenä markkinoinninkanavana omalle yritykselle. Seuraavaksi kerromme miten otat TikTokin helposti käyttöösi. 

TikTok-sovelluksen lataaminen

TikTok-sovelluksen voi ladata helposti joko Google Play tai App Store-kaupasta ilmaiseksi puhelimeesi. Latauksen jälkeen avaa sovellus ja se ohjaa sinut käyttäjätunnuksen luomiseen. Vaihtoehtoisesti voit luoda käyttäjätunnuksen jo valmiiksi olemassa olevaan sometiliisi, puhelinnumerolla tai sähköpostilla. Tunnuksen luomisen jälkeen pääset muokkaamaan profiilia oman näköiseksi. 

Profiilin muokkaaminen TikTokissa

Kun käyttäjätunnus on luotu, sovellus ohjaa sinut videosyötteeseen. Jos haluat päästä muokkaamaan omaa profiilia, tulee sinun klikata alareunasta löytyvää me-painiketta. Päästyäsi omaan profiiliin, paina Edit profile-painiketta, josta pääset muokkaamaan profiilikuvaa, lisäämään esittelytekstin sekä laittamaan haluamasi nimimerkin. TikTokkiin voit myös halutessasi liittää oman imstagram tilin tai Youtube-kanavan. 

Tutustu TikTokin videofeediin

Kun olet saanut muokattua profiiliasi mieleisen näköiseksi, voit palata videosyötteeseen. Aluksi feediin ilmestyy satunnaisia trendaavia videoita. Kun selaat feediä ja vastaan tulee mielenkiintoisia tilejä, niin seuraa niitä ja tykkää julkaisuista. Tämän avulla saat feediisi sinua kiinnostavia julkaisuja. 

Muista tykätä, kommnetoida ja jakaa TikTokissa

Käytännössä TikTokin toiminnot ovat hyvin samanlaisia mitä muissa suosituissa somekanavissa. Feedissä on mahdollista tykätä, jakaa sekä kommentoida mielestä sisältöä. Jos feediin ilmestyy itselle mielenkiintoinen profiili ja haluat päästä katsomaan mitä muuta sisältöä kyseisellä käyttäjällä on, niin pääset sinne swaippaamalla vasemmalle. 

Seuraa muita TikTok-käyttäjiä

Jos haluat nähdä sinua kiinnostavan käyttäjän videoita feedissäsi, niin seuraamalla saat heidän uusimmat videot sinne. Pystyt seuraamaan haluamasi käyttäjiä painamalla videon oikeasta reunasta löytyvää nappia, jossa on tilin profiilikuva sekä punainen plusmerkkin. 

Miten voin tehdä julkaisun TikTokkiin?

Pääset tekemään julkaisun alareunasta löytyvästä keskimmäisestä plusnappulasta. Klikkaamalla tätä pääset kuvaustilaan ja siellä voit lisätä filttereitä, tarroja sekä muita monenlaisia efektejä julkaisuusi. Tästä samasta paikasta voit säätää videon nopeuden sekä lisätä haluamasi ääniä laajasta äänikirjastosta. 

TikTokiin on mahdollista lisätä videoita, jonka pituus on 15 tai 30 sekuntia ja otos voi olla yhdessä tai useammassa pätkässä. Kun olet kuvannut videosi, pääset editoimaan sitä omalla editorilla. 

Jos et muistanut aikaisemmin lisätä haluamasi efektejä, voit tässä vaiheessa vielä lisätä filttereitä tai muita efektejä videoon. Editoinnin jälkeen voit halutessasi lisätä videoon kuvauksen sekä halutut hashtagit,  kun olet valmis paina Post-nappulaa. Voit määrittää jokaisen videon yksityisasetuksia ennen niiden julkaisua.