WhatsApp ohjeet Suomi

WhatsApp ohjeet Suomi
H Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Halvinliittymä. fi noudattaa tiukkaa sisältöpolitiikkaa. Kaikki tiedot tarkistetaan aina ennen julkaisua ja sen jälkeen tasaisin väliajoin. Liittymien hinnat pyritään tarkistamaan päivittäin uusien hinnanmuutosten varalta. Tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin.

Artikkeli päivitetty 8.4.2022

WhatsApp on yksi tämän hetken suosituimmista pikaviestisovelluksista, sillä se on kätevä ja maksuton käyttää. Sovellusta voi käyttää kaikenikäiset ja sillä voit olla helposti yhteydessä ystäviin ja muihin läheisiin ihmisiin. Sovelluksen kautta on mahdollista lähettää viestejä, puheluita, videopuheluita sekä perustaa erillaisia ryhmiä. Tässä oppaassa kerromme tärkeimmät vinkit sekä asiat koskien WhatsAppin käyttöä. 

WhatsAppin lataaminen puhelimeen

  1. Lataa sovellus – WhatsAppin-sovelluksen lataaminen on nopeaa sekä maksutonta. Voit ladata sen siis täysin ilmaiseksi sovelluskaupastasi kaikille älylaitteille. Siirry sovelluskauppaan ja etsi hakukentästä WhatsApp. Sovellus toimii niin iOS sekä Android käyttöjärjestelmässä. 
  2. Käyttöönotto – Kun olet ladannut sovelluksen puhelimeesi, avaa sovellus ja aloita sen käyttäminen näppäilemällä oma puhelinnumero. Sovellus vahvistaa henkilön aitouden lähettämällä sinulle tekstiviestillä aktivointikoodin. Vahvistusviestin vastaanottamisesta ei veloiteta erikseen. 
  3. Profiilin luominen – Voit lisätä itsellesi mieluisan profiilikuvan sekä nimen tai nimimerkin. Näiden avulla muut WhatsApp-käyttäjät tunnistavat sinut.
  4. Viestittelyn aloittaminen – Voit aloittaa viestittelyn tuttujen ihmisten kanssa, joiden yhteystiedot löytyvät puhelimesi yhteystiedoista. Viestittely on mahdollista silloin kun molemmilla osapuolilla on käytössään kyseinen sovellus. Jos haluat jonkun tietyn henkilön käyttävän WhatsAppia, voit lähettää heille kutsun. 

WhatsApp ryhmäkeskustelu

WhatsApp-sovellukseen pystytään luomaan oma ryhmä, johon voit valita kaikki henkilöt joihin haluat olla yhteydessä samanaikaisesti. Ryhmäkeskustelun ansiosta viestittely on helppoa esimerkiksi perheen yhteisistä asioista yhden viestin ansiosta. Sinun ei tarvitse erikseen lähettää samaa viestiä jokaiselle erikseen. 

Ryhmäkeskustelun luominen 

Ryhmäkeskustelun luominen tapahtuu näkymästä, jossa on kaikkien käyttäjien keskustelut. Luo uusi ryhmäkeskustelu painamalla ”uusi ryhmä” kohtaa. Tämän jälkeen voit valita yhteystiedoistasi henkilöt, jotka haluat keskusteluun lisätä. Luomisvaiheessa voit muokata ryhmälle sopivan kuvan. Ryhmäkuvan lisääminen on yksinkertaista ja helppoa sekä voit valita kuvan suoraan puhelimen omista kuvista. Ryhmäkuvaa on mahdollista vaihtaa koska tahansa. 

Ryhmän perustajana toimii ensisijaisesti pääkäyttäjä, joka on ryhmän luonut. Pääkäyttäjän on mahdollista poistaa tai lisätä henkilöitä ryhmään. Pääkäyttäjä voi myös halutessaan antaa oikeuden muille käyttäjille, jolloin ryhmän muut jäsenet voivat tehdä muutoksia. Jos haluat liittyä johonkin WhatsApp-ryhmään, laita jollekkin ryhmän jäsenistä viestiä, jotta hän tietää lisätä sinut siihen ryhmään. 

Mainos

WhatsApp sijainnin jakaminen

Halutessasi voit jakaa sijantisi esimerkiksi jos olet sopinut ystäväsi kanssa tapaamisen johonkin tiettyyn paikkaan eikä hän tiedä tarkasti missä kyseinen paikka on. Voit lähettää sijaintisi suoraan sen sijaan, että yrittäisit lähettää kuvaa paikasta. Sijainnin pystyy jakamaan klikkaamalla keskustelujen viestikentän vierestä löytyvää + symbolia ja valita sijainnin jaon. 

WhatsApp ääniviestien lähettäminen

Ääniviestit ovat tätä päivää, sillä niiden ansiosta kommunikoiminen on paljon helpompaa. Usein pelkkien viestien välityksellä ei saada todellista kuvaa siitä mitä mieltä esimerkiksi vastaanottaja on jostakin asiasta. Ääniviestien lähettäminen on paljon helpompaa varsinkin silloin jos asiaa on paljon eikä aika välttämättä riitä viestien kirjoittamiseen. 

Miten ääniviestejä lähetetään? 

Ääniviestejä voi nauhoittaa helposti painamalla tekstikentän vierestä olevasta mikrofonisymbolista. Voit lähettää lyhyitä sekä pidempiä ääniviestejä. 

WhatsApp-puhelun soittaminen

WhatsApp-puheluita voi tehdä myös silloin vaikka puhelimessa ei olisikaan kuuluvuutta, kuitenkin puhelimessa tulee olla toimiva nettiyhteys. Äänipuhelun voit aloittaa haluamasi käyttäjän kanssa painamalla ylälaidasta löytyvää puhelimen luurin kuvaa. 

WhatsApp videopuhelut

WhatsApp-sovelluksella voit myös soittaa videopuheluita. Videopuhelujen soittaminen tapahtuu samasta paikasta kuin äänipuhelut eli keskustelujen ylälaidasta. Videopuhelu aloitetaan painamalla liirusymbolin vierestä löytyvää videosymbolia. Videipuheluita on mahdollista soittaa jopa kahdeksan henkilön ryhmän kesken. 

WhatsApp video- ja äänipuhelut toimivat internetin välityksellä, joten niistä ei tule lisäkustannuksia jos käyttäjällä on rajaton nettiliittymä. 

WhatsApp tietokoneelle

WhatsAppia on mahdollista käyttää myös tietokoneella ja nettiselaimella. Voit kirjautua nettiselaimella omaan WhatsAppiin, jonka jälkeen sinun on mahdollista käyttää samoja toimintoja kuin puhelimen sovelluksella. Viestit tulevat selaimeen puhelimen kautta, joten puhelimessa tulee olla toimiva internet-yhteys, jotta saat WhatsAppin toimimaan myös tietokoneellasi. 

Tietokoneelle ladattu WhatsApp on kätevä varsinkin silloin jos puhelimesi ei ole lähettyvillä etkä jaksa hakea sitä viestien lukemisen tai lähettämisen takia. Kuvien sekä videoiden lähettäminen WhatsAppiin tietokoneella on myös mahdollista. WhatsApp toimii niin PC:llä sekä Applen tietokoneilla.