Käytetty iPhone

käytetyt iPhonet
H Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Halvinliittymä. fi noudattaa tiukkaa sisältöpolitiikkaa. Kaikki tiedot tarkistetaan aina ennen julkaisua ja sen jälkeen tasaisin väliajoin. Liittymien hinnat pyritään tarkistamaan päivittäin uusien hinnanmuutosten varalta. Tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin.

Artikkeli päivitetty 8.4.2022

Käytetyn elektroniikan ostaminen voi tuoda suuria säästöjä etenkin älypuhelimissa kuten iPhonet. Viime aikoina älypuhelinten hinnat ovat olleet henkeäsalpaavan korkealla ja tästä voidaankin syyttää osittain Applea ja sen lanseeraamaa iPhone X puhelinta, joka maksoi jo lähes 1000 euroa vuonna 2017. Apple on jo pitkään ollut älypuhelinten hinnan, ulkoasun ja käytön suunnannäyttäjä joka on asettanut markkinahinnat korkealle. Tämä on johtanut siihen, että yhä useammat ostavat oman iPhone puhelimensa käytettynä.

Tämä artikkeli sopii sinulle, koska harkitset käytetyn iPhonen ostamista.

Suomessa käytettyjä iPhone puhelimia myyvät seuraavat yritykset:

Myös yksityishenkilöiltä on mahdollista ostaa käytettyjä iphoneja (emme suosittele)

  • Tori.fi
  • Huuto.net
  • Hopeinen omena

sekä jokerit iTapsa, Macpiste, TradeUp ja Vaihdokki

Eniten myynnissä olevia käytettyjä iphone malleja ovat: Apple iPhone 7, Apple iPhone 8, Apple iPhone X, XS, Xr sekä 11 ja 12 mallit.

Mainos

Miten ostaa käytetty iPhone?

Me suosittelemme ostamaan käytetyn iPhonen mReselliltä, joka ostaa ja myy käytettyjä iPhone puhelimia, tarkistaa ja korjaa ne ennen myyntiin laittamista. Kyse on kansainvälisestä yhtiöstä, joka on erikoistunut Apple tuotteisiin. Jokainen Apple laite korjataan ja huolletaan sekä arvostellaan valtuutettujen Apple-tekinoikden toimesta.

Tällä hetkellä myynnissä olevat suositut iPhone puhelimet (napsauta):

5 Asiaa jotka pitää tietää ennen kuin käytetty iPhone on sinun

Pidä nämä asiat mielessäsi, kun olet ostamassa uutta käytettyä tai korjattua iPhonea olipa malli mikä tahansa.

Jälleenmyynti-kuntoon korjattu ja tarkistettu iPhone on turvallinen vaihtoehto

Käytetyille iPhoneille on olemassa suuret markkinat, joissa voi ostaa puhelimia joko yksityisiltä myyjiltä, yrityksiltä tai siihen erikoistuneilta tahoilta. 

Etenkin monet kauppapaikat kuten esimerkiksi Tori.fi on pullollaan iPhone älypuhelimia. Käytetty puhelin on kuitenkin aina nimensä mukaisesti käytetty eli siinä on aikaisemman käyttäjän jälkiä.

Ostamalla sen sijaan tarkistetun puhelimen siihen erikoistuneelta liikkeeltä: varmistetaan tietoturvaan, yksityisyyteen ja kestävyyteen liittyvät ongelmat valtuutettujen teknikoiden toimesta, joita esimerkiksi mResell tarjoaa. Suomessa mResell onkin yksi tunnetuimmista käytettyjen Apple tuotteiden myyjistä.

Varmista iPhone mallin yhteensopivuus

Mihin tarkoitukseen olet hankkimassa puhelinta? Varmista, että aikomasi puhelin kykenee suorittamaan kaikki ne toimenpiteet joita haikailet. 

Monet vanhanaikaiset laitteet jotka toimivat aikaisempien puhelinten tai puhelinversioiden kanssa eivät välttämättä toimi uuden iPhone mallin kanssa. Siksi on hyvä varmistaa esimerkiksi myyjältä tai verkosta mahdolliset yhteensopivuuksiin liittyvät ongelmat. Yksityishenkilöltä et voi tällaisia asioita varmistaa.

Varmista ettei puhelin ole varastettu

Kuten kaikissa käytetyissä tuotteissa on hyvä varmistaa, että tuotetta ei ole ilmoitettu varastetuksi. Kun elektroniikkaa ostetaan suoraan verkon kauppapaikoilta voi olla suuri riski ostaa varastettu tai vilpillisesti hankittu ”osamaksu” puhelin. Siksi suosittelemme ostamaan käytetyt laitteet suoraan yritykseltä joka on erikoistunut käytettyjen tuotteiden myyntiin.

Voit itse tarkistaa onko iPhone ilmoitettu varastetuksi katsomalla sen IMEI koodin ja etsimällä sitä CTIA:n tietokannasta tai vastaavien toimijoiden puolesta jotka pystyvät tarkistamaan puhelimen taustat IMEI-koodin perusteella.

Iso ongelma ovat akut

Käytettyjen puhelinten akut ovat varsin loppuun käytettyjä. Monesti akku tuntuu sulavan silmissä eikä täyteen latauskaan tunnu auttavan ainakaan pitkäksi aikaa. Monesti käytettyjä puhelimia myyvätkin sellaiset henkilöt jotka ovat kyllästyneet akun jatkuvaan loppumiseen. 

Monet esimerkiksi käytettyjä Apple tuotteita myyvistä yrityksistä vaihtavatkin tai korjaavat iPhonen käyttöön liittyviä osia ennen myyntiin laittamista.

Vesivahinko voi olla huomaamaton

Puhelimen vaurioituminen kosteudesta on salakavala ongelma, joka yllättää monesti puhelimenkäyttäjän itsekin. 

Ongelma tulee yleensä ilmi sellaisissa tilanteissa joissa tarvitaan korkearesoluutioista kuvaa tai muita ominaisuuksia joita ei välttämättä joka päivä käytä. Vesivahingot vaurioittavat puhelinta usein hyvin huomaamattomasti ja joskus jopa pitkällä aikavälillä.