Näin korjaat puhelimen näytön

Näin korjaat puhelimen näytön
H Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Halvinliittymä. fi noudattaa tiukkaa sisältöpolitiikkaa. Kaikki tiedot tarkistetaan aina ennen julkaisua ja sen jälkeen tasaisin väliajoin. Liittymien hinnat pyritään tarkistamaan päivittäin uusien hinnanmuutosten varalta. Tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin.

Artikkeli päivitetty 8.4.2022

Yleisin puhelinvaurio on näytön särkyminen. Tekniikan menossa eteenpäin puhelimesta on tullut jopa tärkeämpi työkalu kuin tietokoneesta. Puhelinta käytetään jatkuvasti kuvien ja videoiden ottamiseen, soittamiseen, viestittelyyn sekä muiden suosittujen sovelluksien käyttämiseen. Aikaisemmin puhelin kulki laukussa mukana, mutta nykyään se on jokaisella kokoajan kädessä, joten se on myös jatkuvasti vaarassa pudota maahan. 

Yleisimmin puhelimen näyttö  menee rikki tippuessaan maahan tai sisätiloissa kovalle lattialle. Joskus voi käydä tuuri ja puhelimen näyttöön ei tule yhtäkään kolhua vaikka sen vahingossa tiputtaisikin. Voi käydä myös tilanne missä puhelin tippuu matalalta ja näyttö menee sääpäleiksi. 

Älä unohda näitä asioita, jos puhelimesi näyttö rikkoontuu

Harvemmin mikään muu asia ärsyttää niin paljon kuin puhelimen näytön särkyminen, varsinkin silloin jos olet juuri hankkinut uuden puhelimen. Näytön rikkoutuessa ensimmäisenä kannattaa tarkistaa miten pahasti se on hajonnut sekä irtoaako näytöstä sirpaleita. Sirpaleet voivat olla teräviä ja aiheuttaa sormiin syviä haavoja, joten käsittele rikkoutunutta näyttöä varoen. Testaa myös toimiiko puhelimesi kosketustoiminto enää samalla tavalla. 

Jos puhelin on näytön rikkoutumisesta huolimatta toiminta kunnossa, niin suositeltavaa on tehdä varmuuskopiointi ja tallentaa kaikki tärkeät asiat tietokoneelle. Vaikka puhelin olisikin vielä toiminta kunnossa, voi se jossain vaiheessa lakata kokonaan toimimasta. 

Varmuuskopioinnin jälkeen muista tarkistaa korvaako kotivakuutus hajonneen puhelimen sekä miten suuri omavastuu vakuutuksessa on. Puhelimen näytön korjaamisesta voidaan veloittaa suuria summia vaikka sen malli olisikin yksi suosituimmista. Muista tarkistaa myös se, että onko puhelinliittymässäsi vakuutus tai oletko ottanut jonkinlaisen lisäturvan puhelimen oston yhteydessä. 

Onko puhelin mennyt kokonaan rikki näytön särkymisestä?

Särkyneen näytön vauriot voivat olla erillaisia, jotku vakavampia ja jotkut voivat olla helposti korjattavissa. Puhelin voi pudota tai jäädä johonkin puristuksiin joka voi aiheuttaa suuren tai pienen halkeaman näyttöön. Hajonneesta näytöstä huolimatta puhelin voi vielä toimia normaaliin tapaan tai se voi olla täysin käyttökelvoton eikä kosketustoiminto toimi lainkaan. Tähän seikkaan voi vaikuttaa myös se, että miten puhelimen valmistaja on suunnitellut näytön. 

Suurin asia mikä tähän vaikuttaa on se miten lähelle näytön ulkolasia kosketusnäyttö on asennettu. Suosituimmissa puhelimissa valmistaja on yrittänyt suunnitella näytön niin, että ulkolasi on mahdollisimman kaukana kosketusnäyttöä, jotta kosketustoiminto toimisi putoamisesta huolimatta. 

Älypuhelin on mahdollista korjata myös ite omalla vastuulla

Hajonneiden puhelimien näyttöjen korjaamisesta on tehty mukava bisnes erilaisille pienyrittäjille. Kun tekijöitä on monia sekä monenlaisia niin hinnoissa on myös paljon liikkumisvaraa. Korjaamisesta on syntynyt myös monille ihmisille harrastus ja useimmat harjottelevat itse puhelimen korjaamista. Tee-se-ite ilmiössä tilataan sopivat osat vahingoittuneiden tilalle ja pyritään ensin korjaamaan vioittuneet asiat itse. 

Netissä on olemassa monia erilaisia sivustoja, jossa tarjotaan ohjeita puhelimien korjaamiseen sekä osien vaihtamiseen. Usein nämä sivustot tarjoavat myös korjaussarjoja- ja työkaluja puhelimien korjaamiseen. Kuitenkin kannattaa muistaa, että jos puhelinta rupeaa korjaamaan itse, niin usein myös alkuperäinen takuu raukeaa. Tästä syystä suosittelemme kääntymään korjaustilanteessa ammattilaisten puoleen ja vertailemaan mistä liikkeestä korjaus olisi mahdollista saada edullisesti.