Käytetyn iPadin Ostaminen – Tarkista Nämä 5 Tärkeää Asiaa

H Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Halvinliittymä. fi noudattaa tiukkaa sisältöpolitiikkaa. Kaikki tiedot tarkistetaan aina ennen julkaisua ja sen jälkeen tasaisin väliajoin. Liittymien hinnat pyritään tarkistamaan päivittäin uusien hinnanmuutosten varalta. Tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin.

Artikkeli päivitetty 22.6.2023

Koska viimeisimmät iPad mallit ovat yleensä hinnoiteltu siten, että ne jättävät sinut tyhjätaskuksi, saatat haluta ostaa vanhan tai käytetyn iPadin.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä asioita kannattaa huomioida käytetyn iPadin ostamisessa.

Aloitetaan ensin perinteisestä kysymyksestä.

Kannattaako iPad ostaa käytettynä?

iPadin ostaminen käytettynä on järkevää, sillä kuten jo introssa mainitsimme, maksavat uudet mallit maltaita. Kuten käytettyjen iphonejen kohdalla, myös iPadien kohdalla pystyy säästämään merkittävän määrä rahaa, jos ostaa sen käytettynä.

Käytetyissä laitteissa ei ole mitään vikaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa, etteivät eivät ole varastettuja, rikki tai muuten vain hakkeroituja, jonka takia ehkä helpoimmalla pääsee, kun ostaa käytetyn iPadin suoraan esimerkiksi mReselliltä.

Käytetyn iPadin hyödyt:

  • Edullinen
  • Uudenveroinen
  • Laatutakuu

Käytetyn iPadin haitat:

  • Usein myyty loppuun

Hyödyt ja haitat käsittävät vain sellaisen tilanteen, jossa ostat tuotteen kunnostettuna. Jos päätät ostaa iPadin käytettynä suoraan käyttäjältä tai muusta kanavasta, kannattaa jatkaa lukemista.

Kunnostettu vai käytetty iPad?

Kun päätät ostaa iPadin käytettynä, sinulla on tyypillisesti kaksi vaihtoehtoa. Joko valita suoraan käytetty puhelin, joka on aina ostajan riski. Tai voit ostaa iPadin suoraan Apple laitteiden kunnostusta tekeviltä yrityksiltä.

Kunnostettujen puhelimien ylivoimainen etu on se, että vaikka ne maksavatkin hieman enemmän kuin suoraan käytetyn puhelimen ostaminen, varmistat, että et osta varastettua tai rikkinäistä puhelinta.

Lisäksi hinta on silti todennäköisesti jopa 40 prosenttia edullisempi, kuin uuden vastaavan laitteen hankkiminen.

Yritykset suosivat käytettyjä iPadeja

Etenkin yritykset, jotka tarvitsevat iPadeja esimerkiksi suunnitteluun tai asiakashallintaa, käyttävät mReselliä yhteistyökumppaninaan.

Yritykset voivat tehdä merkittäviä säästöjä hankinnoissaan, kun valitsevat mielummin kunnostettuja iPadeja.

Esimerkiksi yritys saattaa haluta ostaa 100 kappaletta uusinta iPad mallia, jolloin säästöä voi syntyä jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Jos edustat yritystä ja aiot tehdä suuria investointeja käytetyille laitteille, suosittelemme pyytämään räätälöityä tarjousta, joka on usein vielä tavallista kuluttajahintaakin edullisempi.

Samalla varmistat toimitusaikataulun ja ylipäänsä sen onko tuotteita riittävästi saatavilla.

Myös kuluttajat voivat tehdä suurempia kertainvestointeja, jos he haluavat jälleenmyydä itse pienellä voitolla käytettyjä puhelimia. Pienimuotoisessa toiminnassa ei välttämättä tarvitse edes y-tunnusta, mutta sen sijaan luotto saattaa tulla tarpeeseen tulonhankkimistarkoituksella.

Mitä asioita pitää huomioida, jos ostaa iPadin käytettynä ilman kunnostusta?

Emme voi suositella iPadin ostamista suoraan käyttäjältä, ellet tunne häntä hyvin. Käytetyn elektroniikan ostamisessa on aina omat riskinsä, jonka takia me välttäisimme sitä vaihtoehtoa viimeiseen asti.

Jos kuitenkin päätät ostaa käytetyn iPadin ilman kunnostusta, ota ainakin nämä asiat huomioon:

Varmista ettei iPad ole varastettu

Tärkein asia, joka kannattaa varmistaa kauppoja tehdessä on tarkistaa, että laite ei ole varastettu. Pystyt helpoiten tarkistamaan sen IMEI /MEID-numerolla, ja syötä se verkosta löytyviin palveluihin, jotka tarkistavat varastettujen puhelinten ilmoituksia.

Tarkista akun kunto

Akun kunnon tarkistaminen on yksi helpoimmista toimenpiteistä, mutta silti monet käytettyjä iPadeja ostavat käyttäjät laiminlyövät sen täysin. Akun kunnon pystyy helposti tarkistamaan asetuksista -> akku -> akun kunto.

Applen ilmoittamien tietojen mukaan ideaali tilanne akun kunnolle on noin 80 prosenttia, kun sitä on ladattu 500 kertaa.

Katso ettei laite ole kärsinyt vesivahinkoa

Yleisin syy sille, miksi joku haluaa myydä iPadinsa on se, että laite on kastunut tai kärsinyt vesivahingon. Tämä johtuu siitä, että Apple ei tarjoa takuita laitteelle, jonka on hajonnut kastumisen yhteydessä.

Jokaisessa iPadissa on merkinnät / sinetit, joiden avulla pystyt tarkistamaan, onko laite kastunut.

Tutki järjestelmää

Taitavia huijareita liikkuu käytetyn elektroniikan parissa, jotka pystyvät huijaamaan roskalaitteen käyttöjärjestelmän näyttämään identtiseltä Applen omien järjestelmien kanssa.

Kokeile käyttää laitetta ja katsoa huomaatko jotain outoa.

Muista kysyä onko laturi tallessa

Siinä kohtaa, kun olet kätellyt kaupat, et varmastikaan halua, että laitteen käyttö loppuu siihen paikkaan, koska laturia ei tullut mukaan.

Kysy myyjältä etukäteen onko hänellä myydä tai antaa laturia kaupan yhteydessä, miksei olisi?

Yhteenveto käytetyn iPadin ostamisesta

Me suosittelemme ostamaan iPadin käytettynä siten, että se on kunnostettu oikeiden todennettavien Apple teknikoiden toimesta ja, että tuotteelle annettaan takuu.

Kaikki tämä on mahdollista mResell -palvelun avulla. Voit vaihtaa aikaisemman laitteesi uuteen, myymällä sen korvausta vastaan tai ostaa suoraan palvelusta minkä tahansa laitteen kunnostettuna.

Suorassa kuluttajakaupassa on aina riskinsä, joita et välttämättä halua ottaa.