Puhelinliittymä lapselle

Puhelinliittymää lapselle hankkiessa on hyvä muistaa tärkeät seikat ja se minkälainen puhelinliittymä olisi hyvä juuri sinun lapsellesi. Mieti tarkkaan minkälaiseen käyttöön liittymä tulee ja listaa itsellesi ylös ne asiat mitä puhelinliittymän tulee sisältää. Nykypäivänä puhelimen ja liittymä hankinta on välttämätön asia.

Listasimme tähän tärkeimmät asiat:

 

  • Minkä ikäinen lapsesi on?

Jos lapsesi on vasta saanut ensimmäisen puhelimensa, niin riittäisikö hänelle esimerkiksi puhelinliittymä millä pystyy pelkästään soittamaan ja vastaanottamaan puheluita…

  • Onko puhelinliittymässä pakko olla nettiä?

Mieti tarkkaan haluatko, että lapsesi roikkuu monta tuntia päivässä puhelimella selaillen esimerkiksi videoita youtubesta? Ensimmäistä puhelinliittymää lapselle hankkiessa kannattaa kuitenki muistaa se, että tärkeintähän on, että pystyt olemaan yhteydessä lapseesi ja hän teihin. Netissä on myös hyvät puolet, jos esimerkiksi lapsesi katoaa, netin avulla pystyt paikantamaan lapsesi sijainnin ja seuraamaan hänen liikkeitään. Icloud-tai google-tilin ansiosta tämä on mahdollista. Vaihtoehtoja löytyy eri operaattoreilta ja kannattaakin aina muistaa kilpailuttaa ja verrata niiden välillä, että saa parhaimmat tarjoukset.

  • Millainen on Prepaid-liittymä?

Todella hyvä vaihtoehto on myös lapsen ensimmäiseksi liittymäksi harkita Prepaid-liittymää. Prepaidin käyttö on turvallista, sillä siihen saa ladattua saldoa ja se kestää sen loppumiseen asti. Sen jälkeen sitä ei pysty enään käyttämään. Silloin ei tarvitse murehtia suurista puhelinlaskuista. Mieti kuitenkin se asia, että kun saldo on kokonaan käytetty, niin lapsi ei voi olla enään yhteyksissä teihin. Hyvä vaihtoehto on myös puhelinliittymä missä maksetaan käytön mukaan, esimerkiksi Elisan Saunalahti Tarkka Puhe. Lue sivuiltamme liittymäopas huolellisesti läpi ja tutustu vaihtoehtoihin.

 

Liittymäopas

 

  • WhatsAppia käyttäessä ei tarvitse ollenkaan enään tekstiviestejä tai puheminuutteja

Aikaisemmin puhelinliittymiä saatiin myytyä sillä, että kerrottiin sen sisältävän rajattomasti SMS-viestejä ja puheluita. Harva kuitenkaan lähettää enään normiviestejä tai puhuu montaa tuntia päivässä puhelimessa. Tällähetkellä kuulee nuorten puhuvan “Wapista” eli WhatsApista. Se on todella kätevä tapa lähettää viestejä ja kuvia netin välityksellä. Tämän takia on myös hyvä harkita Puhelinliittymää mikä sisältää netin ja puhelut sekä tekstiviestit tulee käytön mukaan. Silloin sinun ei tule maksettua turhasta. Suositeltava vaihtoehto on esimerkiksi  Dna Jämpti.

  • Onko puhelinliittymiin mahdollista saada palvelunumeroiden estoa?

Kyllä on, Puhelinliittymää lapselle ottaessa kannattaa aina valita  palvelunumeroiden esto. Se säästää yllätyksiltä laskussa ja mikä parasta, se on täysin ilmainen. Lapsi ei välttämättä itse edes vahingossa soittaisi palvelunumeroihin, mutta esimerkiksi jos käy vahinko ja puhelin varastetaan niin jos esto on käytössä sillä ei pysty tekemään suurempaa tuhoa ja tilailemaan esimerkiksi karkki tai limsa-automaateista mitään.

  • Se mitä lapsesi selaa netissä, on myös mahdollista rajoittaa

Jos puhelinliittymä sisältää netin, on suositeltavaa hankkia siihen sovellus, joka estää lastasi menemästä haitallisille sivuille ikärajojen mukaan. Esimerkiksi Elisan operaattorilta on mahdollista tämä saada.

Puhelimen ja liittymän hankkiminen lapselle on iso askel eteenpäin, joten on suositeltavaa tutustua niihin yhdessä. Kannattaa ladata tarpeelliset sovellukset ja tallentaa numerot valmiiksi puhelimeen ennen käyttöä. Näin voit opastaa lastasi puhelimen käytössä helposti, asettaa rajat ja kertoa pelisäännöt. Uuden liittymän hankinnan jälkeen kannattaa vaihtaa heti pin-koodi ja asettaa puhelimeen suojakoodi. Suojakoodin kannattaa olla tarpeeksi hyvä, mutta ei kuitenkaan liian vaikea lapsen muistettavaksi.

Löydä paras ja edullinen liittymä vertailumme ansiosta

Voit kilpailuttaa ja vertailla kustannuksia  helposti eri operaattoreita ja liittymiä helposti Halvinliittymä.fi  vertailun avulla. Meidän helpolla ja selkeällä liittymäoppaalla pääset tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja löytämään itsellesi tai perheenjäsenellesi parhaimman ja uusimman tarjouksen. Suurimmalla osalla puhelinoperaattoreista on samantyylisiä paketteja tai liittymiä, mutta hinnallisesti niissä kannattaa olla tarkkana. Vaikka laskisit, että säästö olisi vain muutama euro esimerkiksi kuukaudessa, niin pidemmällä mittakaavalla säästät kuitenkin enemmän. Miksi siis et valitsisi edullisinta ja sitä parasta liittymää mikä sinulle sopii? Kannattaa aina pysyä ajantasalla ja katsoa listatut tarjoukset.

Halvin puhelinliittymä           Halvin prepaid