Mikä on PUK-koodi ja mistä sen saa?

Mikä on PUK-koodi ja mistä sen saa
H Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Halvinliittymä. fi noudattaa tiukkaa sisältöpolitiikkaa. Kaikki tiedot tarkistetaan aina ennen julkaisua ja sen jälkeen tasaisin väliajoin. Liittymien hinnat pyritään tarkistamaan päivittäin uusien hinnanmuutosten varalta. Tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin.

Artikkeli päivitetty 8.4.2022

PUK-koodia tarvitaan tilanteessa, jossa puhelimen SIM-kortti lukkiutuu. Jos PIN-koodi syötetään tarpeeksi monta kertaa väärin, sen avaamiseksi tarvitaan kyseinen koodi. Tästä oppaasta voit lukea helposti mikä on PUK-koodi ja mistä sen voi saada. 

Mikä on PUK-koodi

PUK-koodi eli personal unblocking key on koodi, jota tarvitaan lukkiutuneen SIM-kortin avaamiseen. Joissain tapauksissa PUK-koodin saa SIM-kortin yhteydessä. PUK-koodia tarvitaan silloin, jos PIN-koodi syötetään kolme kertaa väärin. Jos PUK-koodin syöttää väärin 10 kertaa, SIM-kortti lukkiutuu ja tilalle on hankittava uusi. PUK-koodit vaihtelevat, mutta yleensä ne ovat esimerkiksi 1234 tai 0000. Prepaid-liittymissä SIM-kortin mukana tulee korttikehys tai erillinen paperi johon on painettu PIN- / PIN2-koodi, PUK- / PUK2-koodi sekä puhelinnumero. Laskutusliittymissä PIN-koodin saa yleensä ostohetkellä sekä tarvittaessa oman operaattorin asiakaspalvelusta.

PUK-koodi Telia

SIM-kortin lukkiutuessa PUK-koodin saa yleensä oman operaattorin asiakaspalvelusta tai omilta sivuilta. Telian kautta helpoiten sekä maksuttomasti koodin löytää kirjautumalla omaan Teliaan. Kun olet kirjautunut omille sivuille, niin löydät PUK-koodin näin:

Omat sivut > Liittymäni ja palveluni > liittymänumero, jolle PUK-koodi halutaan. Klikkaa tarvittavaa numeroa, niin sinulle avautuu näkymä Nykyinen liittymäsi. Tämän alaosasta löydät 8-numeroisen PUK-koodin.

Itsepalveluna asiakaspalvelunumerosta

Toisena vaihtoehtona on hankkia PUK-koodi asiakaspalvelunumerosta maksuttomasti. Löydät numeron Telian omilta sivuilta. 

Asiakaspalvelusta tai myyntipisteeltä 

Jos päätät pyytää numeron asiakaspalvelusta tai myyntipisteeltä, niin koodin pyytämisestä veloitetaan 5 euroa. 

Yritysliittymä 

Mikäli käytössäsi on yritysliittymä ja työnantajasi maksaa puhelinlaskun, niin yritysliittymissä PUK-koodin saa soittamalla Telian yritysasiakaspalveluun 020693693 (mpm/pvm)

Prepaid-Liittymä 

Jos käytössäsi on prepaid-liittymä, löydät PUK-koodin ainoastaan alkuperäisestä ostopakkauksesta. Tämän takia jos ostat Prepaid-liittymän ja syötät PIN-koodin tarpeeksi monta kertaa väärin, niin alkuperäinen pakkaus on suositeltavaa pitää tallessa. Tilanteessa jossa olet kadottanut pakkauksen, voit selvittää PUK-koodin Telian myyntipisteeltä. Jos SIM-kortti vaihtuu, niin myös PIN- ja PUK-koodi muuttuvat. 

Mainos

PUK-koodi Elisa ja Saunalahti

Jos PIN-koodi syötetään 3 kertaa väärin Elisan myymissä SIM-korteissa, niin puhelin vaatii PUK-koodia. Jos olet liittymän omistaja, niin löydät PUK-koodin helposti OmaElisasta. OmaElisasta saat PUK-koodin maksuttomasti ja Yritysasiakaspalvelussa sekä Elisan myymälöissä PUK-koodia kysyttäessä veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Näin löydät Elisa ja Elisa Saunalahti-liittymän PUK-koodin

Kirjaudu OmaElisaan omilla henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Jos et ole vielä luonut tunnusta OmaElisaan, niin voit ottaa sen käyttöön Elisan kotisivuilta. Kun olet kirjautunut palveluun, niin valitse etusivulta PUK-koodit. PUK-koodin saa näkyviin ainoastaan liittymän omistaja. Jos et ole liittymän omistaja vaan käyttäjä, niin pyydä liittymän omistajaa tarkistamaan OmaElisa-palvelusta PUK-koodi. PUK-koodin löytää myös OmaElisa-sovelluksesta.

Työsuhdeliittymä PUK-koodi 

Jos käytössäsi oleva liittymä on työpaikan kautta, voit katsoa PUK-koodin Työntekijän OmaElisa-palvelusta. Tilanteessa jossa liittymäsi on lukkiutunut, eikä käytössäsi ole tunnusta Työntekijä OmaElisaan, niin suosittelemme olemaan yhteydessä oman työpaikkasi yhteyshenkilöön tai Elisan asiakaspalveluun.

Kirjaudu Työntekijän OmaElisaan. Jos liittymäsi on lukkiutunut jo ennen kuin olet ehtinyt rekisteröityä kyseiseen palveluun kysyäksesi PUK-koodia, niin et kirjautumista pysty tekemään. Tässä tilanteessa voit kysyä PUK-koodia oman yrityksesi yhteyshenkilöltä tai Elisan asiakaspalvelusta. Jos sinulla on käytössäsi tunnukset OmaElisaan, niin löydät PUK-koodin liittymän tiedoista.

Yrittäjä tai yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen 

Löydät PUK-koodin Yritysten OmaElisan kautta. Kirjaudu Yritysten OmaElisaan ja valitse tuote ja palvelu, tämän jälkeen valitse kohta Puhelinliittymät ja se liittymä johon PUK-koodia tarvitset. Löydät PUK-koodin helposti liittymäsi tiedoista.

PUK-koodi DNA

DNA-liittymissä PUK-koodin saa maksuttomasti Minun palveluni-itsepalveluosiosta, jonne voi kirjautua DNA tunnuksilla. Löydät PUK-koodin myös kätevästi OmaDNA-sovelluksesta, joka on mahdollista ladata omasta sovelluskaupasta iOS:lle ja Androidille.

Laskutusliittymät, liikkuva laajakaista sekä rekisteröidyt DNA Prepaid liittymät

Kirjaudu DNA minun palveluuni ja paina kohdasta lisätiedot ja hallinta sekä valitse se liittymä jolle tarvitset PUK-koodia. Löydät PUK-koodin liittymänumeron alta kohdasta PUK1 .

Jos et ole rekisteröitynyt DNA prepaid liittymää, niin PUK-koodia ei ole saatavilla Minun palvelussa. Tässä tilanteessa löydät PUK-koodin DNA prepaid liittymän ostopakkauksesa. DNA Welhon 4G-liittymän PUK-koodin saat ainoastaan soittamalla DNA:n asiakaspalvelun numeroon. 

Itsepalveluna haettu PUK-koodin on maksuton, mutta asiakaspalvelusta tai liikkeestä pyydettynä siitä veloitetaan hinnaston mukainen 10 euron palvelumaksu. 

PUK-koodi MOI

Jos olet Moin asiakas, niin löydät PUK-koodin helposti Mun Moi-palvelun kautta. Avaa Mun Moi-sovellus tai kirjaudu selaimen kautta. Siirry valikon kohtaan simmit ja valitse simmi johon tarvitset PUK-koodin. Paina kohtaa SIM-kortin asetukset ja löydät sieltä koodin avaamiseen. 

Jos olet toisen operaattorin asiakas, voit kokeilla kirjautua asiakassivuille. Yleensä saatat joutua jonottamaan asiakaspalveluun sekä maksamaan avauksesta 10 euron palvelumaksun.